Portals a la plaça de l'Hostal
(Tona - Osona)

Tona - Plaça de l'Hostal

Tona - Plaça de l'Hostal (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Plaça de l'Hostal
A la plaça de l'Hostal es conserven dues portes del segle XVII amb la data inscrita. Una d'elles és un portal adovellat de mig punt, convertit modernament en finestral, que a la dovella clau té gravada la data de 1630 sota el nom de Francesch Verdaguer i el monograma de Crist. L'altra és a l'antiga casa d'Andreu Molera*, al núm. 7, que és de llinda monolítica motllurada i està datada l'any 1683.

*Andreu Molera i Duran (Tona, 1813 - 1883) va ser un militar que consta com a diputat constituent l'any 1868, després de la revolta que va destronar Isabel II, i va ser governador militar de Puigcerdà durant el setge carlí de 1874. .