El Gelec
(Tona - Osona)

Tona - El Gelec

Tona - El Gelec

Tona - El Gelec

Situació Carrer Onze de Setembre / Carrer Sant Miquel
Masia situada a tocar del nucli urbà que conserva amb molt poques alteracions l'aspecte que devia tenir al segle XVI. Tanmateix, el seu origen és força més antic ja que està documentada des de l'alta edat mitjana. Al fogatge de 1553 figura com a cap de casa Miquel Galec i, encara al 1869, surt esmentada amb el nom de Galech.

És una masia de tipologia clàssica basilical, de planta baixa i pis, amb portal adovellat de mig punt i finestres emmarcades amb pedra. A la clau del portal hi ha el relleu d'un escut. És remarcable la finestra principal, centrada amb una figura humana molt desgastada i amb testes als brancals d'un home i una dona.