Can Baulenes
(Tona - Osona)

Tona - Can Baulenes (Foto: Albert Esteves, 2024)

Tona - Can Baulenes

Tona - Can Baulenes

Situació Carrer Nou, 23
L'interès d'aquesta casa radica en el seu portal, datat l'any 1558, molt representatiu de l'època en la que es fa configurar el nucli antic de Tona, quan els menestrals i artesans es va anar instal·lant a la confluència dels camins de Barcelona, Vic i Manresa que van ser l'origen de la primera trama urbana. És un postal adovellat, de mig punt, a la clau del qual hi ha un escut en relleu amb el monograma de Crist (IHS) i la data.

És curiós que, més de dos segles després, un "Baulenas" va gravar el seu nom, una part dins de l'escut i, la que no li cabia, just a sota, amb la data de 1790.