Capella de la Mare de Déu de la Salut
(Tona - Osona)

Tona - Capella de la Mare de Déu de la Salut

Tona - Capella de la Mare de Déu de la Salut (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Av. del Balneari
Capella construïda l'any 1925 per donar servei a les famílies burgeses residents estiuencs al barri Roqueta, creat a partir de l'antic Balneari Roqueta, que va tancar l’any 1966 i va ser enderrocat el 1974. Consta d’una sola nau, reforçada amb contraforts laterals i coberta amb teulada a dues aigües. Té un portal d’arc rebaixat, perfilat amb maó vist i envoltat amb un guardapols motllurat.

L'any 2017, l'ajuntament de Tona va adquirir l'edifici, i per evitar l'esfondrament de la coberta, l'any següent hi va realitzar obres d'arranjament i la consolidació de part dels murs estructurals i de la base del mur de l'absis. Alhora, a causa del seu mal estat de conservació, es va enderrocar el cos annex exterior a la façana nord-oest i l'escala i el sostre del cor a l'interior.