Casa Joan Llussà (Torre Rosales)
(Tona - Osona)

Tona - Torres Lluçà i Torre Simón, al fons

Tona - Torres Lluçà i Torre Simón, al fons (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorFrancesc Guàrdia Vial
Situació Carrer Llussà, 43
És una de les tres torres que Joan Llussà i Duran va fer construir, entre 1918 i 1923, per a ell i la seva família, a la nova urbanització nascuda a redós del balneari Roqueta, a l'antic camí ral de Barcelona a Vic. Va ser projectada per Francesc Guàrdia Vial, amb la col·laboració de Jaume Mestres Fossas.

És un xalet envoltat de jardí, configurat en tres cossos de diferent alçada i una torratxa de planta circular capçada amb una coberta gairebé cònica. El llenguatge formal pren com a referència la masia tradicional catalana, amb obertures de pedra, ampits i guardapols motllurats que imiten les cases senyorials dels segles XVI i XVII.