Casa Joan Llussà (Torre Salvans)
(Tona - Osona)

Tona - Casa Joan Llussà (Torre Salvans)

Tona - Casa Joan Llussà (Torre Salvans) (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorFrancesc Guàrdia Vial
Situació Carrer Llussà, 45
És una de les tres torres que Joan Llussà i Duran va fer construir, entre 1918 i 1923, per a ell i la seva família, a la nova urbanització nascuda a redós del balneari Roqueta, a l'antic camí ral de Barcelona a Vic. Va ser projectada per Francesc Guàrdia Vial, amb la col·laboració de Jaume Mestres Fossas.

És un xalet unifamiliar envoltat de jardí, format per diversos volums juxtaposats, de diferent alçada, un d'ells sobresortit en relació a la façana, la qual cosa permet generar uns porxos que fan de balcó del primer pis. La diferent disposició dels pendents de les teulades li atorga personalitat, més enllà de la inevitable torratxa i un disseny de les obertures directament relacionat amb els masos catalans dels segles XVI i XVII.