Pou del Balneari Roqueta
(Tona - Osona)

Tona - Pou del Balneari Roqueta (Foto: Albert Esteves, 2024)

Tona - Pou del Balneari Roqueta. Postal antiga

TipusElement singular
Situació Parc Roqueta
És l'únic testimoni que resta de l'antic Balneari Roqueta, enderrocat l'any 1974. La deu termal va ser descoberta l'any 1877 i, entre 1885 i 1890, es va construir el balneari, promogut pel mateix descobridor Sebastià Roqueta, propietari dels terrenys, associat amb Ramon de Montaner i Vila i Francesc Simon. El pou, restaurat a finals del segle XX, té una estructura de planta octogonal i conserva a l'interior les escales de marbre que permeten baixar al brollador. La cúpula original que el cobria va ser substituïda per una pèrgola de fusta amb coberta de teules.