Cal Jepa
(Tona - Osona)

Tona - Cal Jepa

Tona - Cal Jepa

Tona - Cal Jepa

Situació Carrer Major, 42
De les cases antigues del carrer Major, aquesta és la que millor conserva el seu aspecte original, tot i algunes reformes modernes. Va ser construïda l'any 1779, si atenem a la inscripció de la llinda, on també hi ha el nom d'Agustí Castelló. Té dos portals de llinda monolítica motllurada i dues finestres emmarcades amb pedra. Una d'elles mostra una esmotxadura de formes lobulades amb una flor al centre. La façana es corona amb un ample voladís recolzat sobre bigues de fusta i decorat amb rajoles de ceràmica. Les baranes de ferro forjat dels balcons, de forma bombada, devien ser afegits al primer terç del segle XX.