Antic Hotel Ristol
(Tona - Osona)

Tona - Hotel Ristol (Foto: INSPAI - Centre d'Imatge de la Diputació de Girona)

Tona - Hotel Ristol. Postal antiga

TipusHotels i hostals
Situació Carrer Doctor Bayés, 2
Antic hotel situat a l'entrada del poble. Es va fer molt popular a començament del segle XX quan Tona es va convertir en un centre d'estiueig, gràcies a les aigües sulfuroses que s'havien descobert a Tona l'any 1874 i que van propiciar la construcció de diversos balnearis. L'estiu de l'any 1909 es va allotjar en aquest hotel l'insigne poeta Joan Maragall, segons sembla per motius de salut del seu fill.

L'edifici antic, que podem veure en nombroses postals de l'època, ha estat rehabilitat modernament per convertir-se en habitatges, tot mantenint en bona mesura la fesomia que tenia l'hotel.