Balneari Codina
(Tona - Osona)

Tona - Balneari Codina (Foto: Albert Esteves, 2024)

Tona - Balneari Codina. Postal antiga

TipusHotels i hostals
Situació Crtra. de Manresa, 59
Va ser el darrer balneari que es va obrir a Tona i el darrer que va tancar, l'any 2015. Les seves aigües van ser descobertes a començament del segle XX i estudiades pel doctor Terricabres i Comella, l'any 1910. L'establiment termal va obrir les seves portes l'any 1913 i va ser, durant molts anys, un dels motors econòmics del poble, especialment després de la seva ampliació, l'any 1929. Al seu voltant es va construir un hotel-restaurant (edifici conegut avui com Torre Maria) i diversos xalets d'estiueig, tal com havia succeït a l'altre extrem del poble, al voltant del balneari Roqueta.