Torre Maria
(Tona - Osona)

Tona - Torre Maria (Foto: Albert Esteves, 2024)

Tona - Torre Maria

Tona - Torre Maria. Postal antiga

Situació Crtra. de Manresa, 38
L'edifici va ser construït l'any 1913 com a hotel del balneari Codina, situat just al davant. És un edifici de planta rectangular, de planta baixa i dos pisos, cobert amb teulada a quatre aigües amb una torratxa central. Té adossat un cos més baix, d'una sola planta, que estava destinat a restaurant.

Durant la guerra civil es va utilitzar com a hospital de sang. Acabat el conflicte es va reformar el seu interior per ser destinat a ús residencial. L'any 2007 es va fer una nova remodelació convertint l'edifici en un bloc de 6 habitatges, 2 per planta, mantenint la fesomia exterior que tenia quan es va inaugurar com a hotel.