Monument Tona Ciutat Pubilla de la Sardana
(Tona - Osona)

Tona - Monument Ciutat Pubilla de la Sardana

Tona - Monument Ciutat Pubilla de la Sardana (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorJosep Ricart Maymir
Situació Plaça de l'Església
Per commemorar l'elecció de Tona com a Ciutat Pubilla de la Sardana, l'ajuntament va encarregar a Josep Ricart un monument al·lusiu. Va ser inaugurat pel president Tarradellas el 23 d'abril de 1978. Està situat al costat de l'església parroquial. Consta de dues enormes pedres verticals, col·locades en paral·lel, que fan de suport d'un grup escultòric format per sis figures de bronze que ballen una sardana.

Josep Ricart Maymir (Taradell, 1925 - 2020) ha estat un dels més destacats escultors osonencs contemporanis, amb obres repartides per tot Catalunya.