Corominons de la Creu
(Tona - Osona)

Tona - Corominons de la Creu

Tona - Corominons de la Creu (Foto: Albert Esteves, 2024)

Tona - Corominons de la Creu (Foto: Antoni Gallardo -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1929)

Tona - Corominons de la Creu. Postal antiga

Situació Crtra- N-152z
Dita també Corminons de la Creu. És una masia de tipologia clàssica, d'estructura basilical, amb el cos superior més alt, i teulades a dues aigües. Ha estat restaurada en època contemporània. Presenta finestres emmarcades amb pedra i portal adovellat de mig punt amb escut a la clau, amb dat de 1556. A la façana lateral hi ha una llinda inscrita amb la data del 1617, moment en què es devia efectuar una reforma de l'edifici.