Edifici Vèrtex
(Barcelona | Pedralbes - Barcelonès)

Barcelona - Plaça Eusebi Güell. Edifici Vèrtex

Barcelona - Plaça Eusebi Güell. Edifici Vèrtex (Foto: Anna Corcoll, 2022)

AutorÒscar Tusquets Blanca / Carles Díaz
Situació Plaça Eusebi Güell, 6
Edifici de grans dimensions, de planta triangular, que assoleix la seva personalitat als vèrtexs (d'aquí el nom), en un dels quals hi ha l'entrada principal, encarada a la plaça Eusebi Güell i que té el seu cor a la zona enjardinada orientada a sud. Construït els anys 1996-1997, va ser concebut com un edifici d'oficines, però ha acabat tenint ús universitari i actualment és la seu del Centre de Transferència de Tecnologia de la Universitat Politècnica de Catalunya. Segons l'autor, Òscar Tusquets, és "la demostració que la bona arquitectura no s'ha d'adaptar com un guant a un programa que aviat quedarà obsolet".