Torre del Llimó (o de l'Hort de Maria)
(Cambrils - Baix Camp)

Cambrils - Torre del Llimó o de l'Hort de Maria

Cambrils - Torre del Llimó o de l'Hort de Maria (Foto: Albert Esteves, 2024)

Cambrils - Torre de Llimó o de l'Hort de Maria

Cambrils - Torre de Llimó o de l'Hort de Maria (Foto: Pere Català Roca -Invarquit.gencat.cat-, 1962)

Situació Carrer Rovira, 1 / Carrer Creus, 37
Torre de guaita construïda entre els segles XVI-XVII prop del nucli antic, que es conserva pràcticament en la seva integritat. És de planta circular, d'uns 4 m de diàmetre, amb alçat lleugerament cònic i una altura d'uns 10 m. Va ser bastida amb maçoneria de pedra lligada amb morter de calç, amb inclusió de maons. L'accés original era al primer pis, després convertida en finestra quan es va obrir la porta de la planta baixa. Té espitlleres a cadascun dels pisos i un coronament emmerletat amb matacans espitllerats.

Actualment està integrada al jardí d'un centre de treball compartit, on hi ha també la sortida d'un refugi antiaeri de la guerra civil.