Toore del Bou o de la Presó
(Cambrils - Baix Camp)

Cambrils - Torre del Bou o de la Presó

Cambrils - Torre del Bou o de la Presó (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Carrer de la Corona d'Aragó / Passeig d'Albert
És l'única torre conservada de la muralla medieval, construïda entre 1359 i 1406, tot i que el seu aspecte actual es deu a la reforma efectuada al segle XIX, durant la primera guerra carlina, ja que havia quedat molt malmesa al segle XVII en la guerra dels Segadors. Era una torre cantonera rectangular a la qual es podia accedir únicament des de l'interior del recinte clos. Fa 6 m de llargada per uns 4 d'amplada i, actualment, té una altura de 7 m, tot i que havia estat més alta. Quan va perdre el caràcter defensiu es va obrir una porta exterior, al passeig d'Albert, i una finestra al carrer Corona d'Aragó. Les obertures originals eren només espitlleres. A partir de 1890 es va fer servir de presó.

Segons la tradició, el nom li ve donat pel fet d'haver estat l'estable per a un bou que es feia servir de semental. Va ser adquirida per l'ajuntament l'any 2004 i restaurada el 2013.