Casa Vidal i Barraquer
(Cambrils - Baix Camp)

Cambrils - Casa Vidal i Barraquer

Cambrils - Casa Vidal i Barraquer (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Carrer Vidal i Barraquer, 17
En aquesta casa va néixer Francesc d'Assís Vidal i Barraquer (1868 - 1943), fill il·lustre que va ser bisbe de Solsona, arquebisbe de Tarragona i cardenal. La seva trajectòria va estar sempre lligada a la catalanitat, a la defensa dels valors democràtics i a la separació Església-Estat. L'any 1936 va estar a punt de perdre la vida perseguit pels anarquistes. Tot i així, es va negar a signar la carta de l'episcopat espanyol en favor de Franco i, durant la dictadura, va haver de viure exiliat, fins a la seva mort a Suïssa. La casa està situada al costat de l'església de Santa Maria.