Antic celler del Sindicat Agrícola
(Cambrils - Baix Camp)

Cambrils - Antic celler del Sindicat Agrícola

Cambrils - Antic celler del Sindicat Agrícola (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorBernardí Martorell Puig
Situació Carrer del Sindicat, 2
Inaugurat l'any 1921, va ser projectat per l'arquitecte Bernardí Martorell Puig (Barcelona, 1877 - 1937), molt influït per l'obra de Gaudí, amb qui havia col·laborat de jove, i que en aquest edifici s'evidencia. Si bé l'exterior és d'una gran sobrietat, l'interior ofereix un aspecte majestuós gràcies a la seva estructura a base d'arcs parabòlics combinats amb arcs de mig punt, sobre pilars de maó vist, generant unes grans obertures, amb gelosies, que li aporten llum pels quatre cantons.

Va estar dedicat a l'elaboració de vi fins l'any 1994. Posteriorment es va convertir en Museu Agrícola. L'any 2024 estava tancat des de feia molt de temps. Havia tingut una segona nau, fruit d'una ampliació dels anys 40, enderrocada entrat el segle XXI.