Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer
(Cambrils - Baix Camp)

Cambrils - Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer (Foto: Albert Esteves, 2024)

TipusEdifici escolar
AutorFrancesc Ribot Nolla
Situació Passeig la Salle, 4
Cap a l'any 1880, el doctor Benet Vidal i Gimbernat va decidir construir una escola en una finca propietat de la seva família. Hi van contribuir també els llegats testamentaris de Pere Martí i Sangenís i Josep Clanxet Sanmiquel. L'edifici, un gran complex d'estil neogòtic, centrat per la capella del Sagrat Cor, va ser edificat entre els anys 1880 i 1886. Estava dividit en dues ales separades, dedicades cadascuna d'elles a l'ensenyament dels nens i de les nenes. Aquestes estaven tutelades per les Germanes Carmelites Vedruna. L'any 1900 arriben els germans de les escoles cristianes de La Salle a la població per encarregar-se de l’educació dels nois. Abans havien rebut l’encàrrec els pares de la Sagrada Família. Actualment forma part de la Fundació Cardenal Vidal i Barraquer.

De les "estampes cambrilenques" de Josep Salceda, publicades a la revista Cambrils, hem obtingut la informació de l'autor de l'obra, l'agrimensor i mestre d'obres Francesc Ribot Nolla, nascut a Cambrils, l'any 1841.