Molí de les Tres Eres (Museu)
(Cambrils - Baix Camp)

Cambrils - Molí de les Tres Eres (Foto: Albert Esteves, 2024)

Cambrils - Molí de les Tres Eres (Foto: Museu d'Història de Cambrils)

TipusMolí
Situació Via Augusta, 1
Antic molí fariner situat a la confluència entre el camí ral de Tarragona a Tortosa i el camí que unia la costa amb el nucli històric de Cambrils. El seu origen es pot situar al segle XIV, tot i que el seu aspecte actual és molt posterior, probablement del XVIII. Era el pas d'aigua central d'una cadena de tres molins fariners en funcionament fins a mitjans del segle XIX. Entre 1895 i 1936 es va fer servir per moldre sofre, a més d'habitatge particular.

Als anys 80 del segle XX, el Centre d'Estudis Cambrilencs va iniciar la seva rehabilitació i actualment és una de les seus del Museu d’Història de Cambrils.