Torre de l'Esquirol
(Cambrils - Baix Camp)

Cambrils - Torre de l'Esquirol

Cambrils - Torre de l'Esquirol (Foto: Albert Esteves, 2024)

TipusElement singular
Situació Platja de l'Esquirol / Av. Oleastrum
Torre de telegrafia òptica, considerada com una de les millor conservades de l'Estat espanyol, rehabilitada i, des de 2005, adscrita al Museu d'Història de Cambrils. Està situada arran de platja, per vigilar la costa, i formava part de la línia telegràfica Madrid-València-Barcelona-La Jonquera. Va ser construïda a mitjan segle XIX. És una torre de planta quadrada, de dos pisos, amb la base atalussada i oberta amb espitlleres. La porta de la planta baixa es va obrir amb posterioritat per facilitar-ne l'accés. Tenia comunicació visual directa amb les torres de l'Ermita (Cambrils) i de la Tossa (Salou).