Imatge de la Mare de Déu de Vilafortuny (Museu Diocesà de Tarragona)
(Cambrils - Baix Camp)

Cambrils - Mare de Déu de Vilafortuny (Museu Diocesà de Tarragona)

Cambrils - Mare de Déu de Vilafortuny (Museu Diocesà de Tarragona) (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Museu Diocesà de Tarragona
Es venerava originalment a la primera església romànica de Vilafortuny, situada a la costa. Al segle XVI, degut al perill que suposaven les incursions dels corsaris barbarescs, es va traslladar a la nova capella construïda davant del mas d'en Bosch. Actualment s'exposa al Museu Diocesà de Tarragona.

Datada al segle XIV, és una imatge de la Mare de Déu asseguda, amb l'Infant al genoll esquerre, les dues figures frontals. La Mare de Déu està coronada i sosté, a la mà dreta, l'orbe que simbolitza el cosmos. Està tallada en fusta d'àlber, argentada i policromada.