Església de Santa Maria del Mas d'en Bosch
(Cambrils - Baix Camp)

Cambrils - Santa Maria del Mas d'en Bosch (Foto: Albert Esteves, 2024)

Cambrils - Mas d'en Bosch i església de Santa Maria

Cambrils - Mas d'en Bosch i església de Santa Maria (Foto: Albert Esteves, 2024)

Cambrils - Santa Maria del Mas d'en Bosch. Columnes  a l'exterior de l'església

Cambrils - Santa Maria del Mas d'en Bosch. Columnes a l'exterior de l'església (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Camí del Mas d'en Bosch
L'església de Santa Maria de Vilafortuny es va construir inicialment prop de la costa. Aquell edifici romànic, documentat des del segle XII, del que encara hi ha algun vestigi, va ser abandonat al segle XVI a causa dels nombrosos atacs soferts per la pirateria barbaresca. Al seu lloc es va construir aquesta església, davant del Mas d'en Bosch (llavors dit Mas Oliver), en un indret molt més allunyat de la platja. L'arquebisbe va autoritzar-ho l'any 1575.

És una capella de nau única, força allargada, capçada amb un absis semicircular i coberta amb teulada a dues aigües. La porta és de mig punt, adovellada. La nau està reforçada amb contraforts, a banda i banda. Al costat de l'església hi ha el fossar, a la porta del qual hi ha inscrita la data de 1799.