Torre del Mas del Bisbe
(Cambrils - Baix Camp)

Cambrils - Torre del Mas del Bisbe

Cambrils - Torre del Mas del Bisbe (Foto: Albert Esteves, 2024)

Cambrils - Torre del Mas del Bisbe (Foto: Antoni Gallardo -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1935)

Cambrils - Torre del Mas del Bisbe (Foto: Pere Català Roca -calaix.gencat.cat-, 1962)

Situació Crtra. N-340, km 1147
Torre de guaita i defensa construïda al segle XVI, moment en el qual es van bastir nombroses torres de característiques semblants per tota la costa tarragonina, objectiu recorrent dels atacs pirates. De planta quadrada, defensada amb matacans pels quatre cantons. Té una amplada de 5,75 m i una alçada de 18 m.

Com podem veure a les fotografies que adjuntem, de l'any 1962, una de les cantoneres i part del coronament es trobaven molt malmesos. L'any 1987 va ser restaurada per l'ajuntament de Cambrils.

Per arribar-hi cal agafar un trencall, no senyalitzat, entre els km 1147 i 1148 de l'autovia AP-7, sentit Barcelona.