Mas dels Teixells o de Sant Rafael
(Cambrils - Baix Camp)

Cambrils - Mas dels Teixells o de Sant Rafael (Foto: Rosana Andreu, 2015)

Cambrils - Mas dels Teixells o de Sant Rafael (Foto: Ramon Aloguin -calaix.gencat.cat-, 1996)

Cambrils - Mas dels Teixells o de Sant Rafael (Foto: Manuel Jaume Massó -calaix.gencat.cat-, 1982)

Situació Camí de Riudecanyes
Tegells o Teixells és una partida documentada des de l'edat mitjana. Té dues torres, ambdues incorporades al mas. Una d'elles és d'origen medieval, mentre que l'altra va ser construïda al segle XVI, a uns 8o metres de la primera. A finals del segle XIX va esdevenir propietari del mas Carlos-Edmundo Félix Sivatte i Vilar, casat amb Mercedes Llopart, nascuda a Cuba. Va ser ell qui va convertir l'antiga casa pairal en un casal residencial d'estil medievalista, conservant les dues torres, tot i que molt modificades en la restauració. Les obres es van realitzar entre 1887 i 1896. Compta amb una capella, dedicada a sant Rafael Arcàngel, que havia tingut un altar barroc.