Vil·la romana de la Llosa
(Cambrils - Baix Camp)

Cambrils - Vil·la romana de la Llosa (Foto: Albert Esteves, 2024)

TipusJaciment arqueològic
PeríodeSegle IV ac a IV dc
Situació Carrer Josep Iglesias
Antiga vil·la romana situada gairebé arran de mar, on desemboca el barranc de la Mare de Déu del Camí, prop de la Via Augusta. Va estar ocupada entre els segles I i IV dC, formada per un conjunt d'edificis, de l'anomenada pars rustica, on es feinejava, o de la pars urbana, on s'hi vivia. Al final d'aquest període, un sector de la vil·la va ser convertit en necròpolis. Comptava amb diversos edificis, uns de caràcter residencial i altres dedicats a l'activitat agrària. Des de l'any 1983 s'han dut a terme diverses campanyes d'excavacions que han posat al descobert objectes de ceràmica i de bronze i restes de pintures, ara conservades al Museu de les Tres Eres.