Escultura Nen pescador
(Cambrils - Baix Camp)

Escultura <i>Nen Pescador</i>

Escultura Nen Pescador (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorMaria Dolors Ortuño (rèplica)
Situació Passeig de les Palmeres. Moll de la pesca
Aquesta escultura té una llarga i curiosa història. Representa la figura d'un venedor de peix vienès que canta la mercaderia. De fet, la que ara podem veure és una rèplica de l'original, una obra adquirida a Barcelona per Rodolfo Font, que la va tenir exposada al seu restaurant, Can Gatell, fins que la va comprar un client, l'empresari reusenc Antoni Cocs, el qual la va donar al municipi amb la condició que s'ubiqués en un lloc públic. I així, l'any 1978, es va situar a la roca del jardí d'entrada al port de Cambrils i, de seguida, es va fer molt popular entre la gent del poble. Però, dos anys després, va ser robada per un delinqüent anglès i, tot i que la policia britànica la va poder recuperar, l'ajuntament no va poder aconseguir el seu retorn a Cambrils. El seu regidor, Josep Mellau, s'havia compromès a reposar-la i, com que no va ser possible, ell mateix va fer la donació d'una rèplica, l'any 2004, obra de l'artista arrelada a Cambrils, Maria Dolors Ortuño (Múrcia, 1962).