Escultura En el Pla de les Serenes
(Cambrils - Baix Camp)

Cambrils - Escultura <i>En el Pla de les Serenes</i>

Cambrils - Escultura En el Pla de les Serenes (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorDavid Callau Gené
Situació Passeig de les Palmeres, Escales Reials
Inaugurat l'any 2011, és un grup escultòric que commemora el centenari de l'any de les desgràcies, 1911, en què varen morir molt pescadors catalans i valencians, alguns d'ells de Cambrils. Està fet en acer corten, ceràmica i acer inoxidable. N'és l'autor David Callau (Cambrils, 1973).

Veiem tres pescadors que, amb paneres a les mans, representen el passat i el present. El futur és un nen, amb un peix al costat, que enlaira el cap contemplant l'arribada de la Dolça i la Calma, que representen també el sol i la lluna. I aquestes emergeixen en forma d'unes grans sirenes, amb escates, braços en forma d'onades i cabelleres al vent. El títol escollit per l'autor, el Pla de les Serenes es deu a que tots els instants que he passat a les escales reials, la serenitat és la sensació que he respirat en tot moment.