Monument al Cardenal Vidal i Barraquer
(Cambrils - Baix Camp)

Cambrils - Monument al Cardenal Vidal i Barraquer

Cambrils - Monument al Cardenal Vidal i Barraquer (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorRamon Ferran Pagès
Situació Plaça de l'Església de Santa Maria
Francesc d'Assís Vidal i Barraquer va néixer a Cambrils l'any 1868, fill d'una il·lustre família local. Va fer la carrera de dret i va exercir d'advocat però, impulsat per la seva ferma vocació religiosa, va abraçar el sacerdoci i va arribar a ser arquebisbe i cardenal. Rebutjat pel règim franquista a causa del seu paper durant la República i la guerra civil, es va haver d'exiliar i va morir a Friburg (Suïssa), l'any 1943. Les seves despulles van retornar a Cambrils, el 1978, per ser enterrades posteriorment a la Catedral de Tarragona.

El monument a la seva memòria va ser encarregat l'any 1976 per l'Ajuntament de Cambrils a l'escultor Ramon Ferran Pagès (Reus, 1927 - 2015) i es va inaugurar el 1978. Està situat davant de l'església de Santa Maria, prop de la casa on va néixer.