Ajuntament. Escultures del vestíbul
(Reus | Nucli antic - Baix Camp)

Reus - Ajuntament . Bust de Gaudí (Joan Matamala)

Reus - Ajuntament . Bust de Gaudí (Joan Matamala) (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorJoan Rebull
Situació Vestíbul de l'Ajuntament. Plaça del Mercadal
Al vestíbul de l'ajuntament de Reus hi ha dues importants escultures de l'artista local Joan Rebull Torroja (Reus, 1899 - Barcelona, 1981). Una d'elles és la Dona Ajaguda, una versió de 1981 d'una peça de la qual va fer múltiples versions. L'altra és La Pubilla, realitzada l'any 1965 amb marbre de Carrara. Era propietat de la Caixa, que en va fer donació a l’Institut Municipal de Museus de Reus.

Al mateix vestíbul es pot veure també un bust de bronze d'Antoni Gaudí, obra de Joan Martamala Flotats (Barcelona, 1893 - 1977), que va ser ajudant de l'insigne arquitecte.