Mural d'homenatge a Remedios Varo
(Anglès - La Selva)

Anglès - Mural d'homenatge a Remedios Varo (Foto: Albert Esteves, 2024)

TipusPintura mural urbana (grafit)
AutorNil Perujo Puig
Situació Carrer de Joan Coromines / Carrer de les Fàbriques
Remedios Varo, una de les més importants pintores surrealistes, va néixer l'any 1908 a Anglès, on el seu pare treballava d'enginyer hidràulic. A partir de l'any 1942 es va establir a Mèxic, on va assolir fama internacional. L'any 2018, l'artista local Nil Perujo (Anglès, 1992), va realitzar un mural d'homenatge en una mitgera prop de la casa on va néixer la pintora. En paraules de l'autor En el mural vaig intentar reproduir elements de l’obra de Remedios Varo però portant-ho a poc a poc al meu llenguatge. El mural té un discurs d’esquerra a dreta. Comença sent un Varo, però a poc a poc es va convertint en un Nil Perujo. De la seva cara a can Biel, el lloc d’on provinc. El repte era lligar dos llenguatges diferents. He intentat portar el seu llenguatge a les meves vivències*.

*Entrevista al Punt Avui, 20-08-2019