Casa Francesc Bufill
(Reus | Nucli antic - Baix Camp)

Reus - Casa Francesc Bufill

Reus - Casa Francesc Bufill (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorFrancesc Borràs Soler
Situació Carrer del Metge Fortuny, 2 / Plaça del Mercadal
El comerciant Francesc Bufill Capdevila va encarregar, l'any 1885, una reforma integral de la seva casa, situada a la plaça del Mercadal, cantonada Metge Fortuny, que va suposar la remodelació total de les façanes. El projecte, fet per l'arquitecte reusenc Francesc Borràs, va mantenir els pòrtics de la plaça, als quals va dotar d'una ornamentació força interessant, barrejant elements heterogenis.

És un edifici en cantonada, amb el xamfrà corbat recorregut pel balcó del pis principal. Els elements decoratius són típicament eclèctics, amb relleus florals a les sobrellindes i frisos esgrafiats amb greques. A la porta principal, situada a la façana lateral, hi ha un relleu amb la inicial del cognom del propietari.

Al baixos i havia l'antiga i popular Fonda Florida, oberta l'any 1948, que va tancar el 2020.