Casa del carrer Santa Anna, 5
(Reus | Nucli antic - Baix Camp)

Reus - Carrer Santa Anna, 5. Data de 1596 (Foto: Albert Esteves, 2024)

Reus - Carrer Santa Anna, 5. Escut a la cantonada

Reus - Carrer Santa Anna, 5. Escut a la cantonada (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Carrer Santa Anna, 5
Edifici en cantonada fruit de reformes dutes a terme en èpoques diverses però que, al segle XVII, era un palauet renaixentista, el qual ens ha deixat interessants vestigis a la planta baixa, on conserva en bona part la pedra original. Hi ha un portal amb carreus encoixinats col·locats a salta-cavall a la llinda, una tipologia molt habitual a finals del segle XVI i primer terç del XVII. Aquest, en concret, és de 1596, data que podem veure inscrita a la cornisa que separa la planta baixa dels pisos superiors. També podem observar el monograma de Crist (IHS) i el lema in te domine confido. A la cantonada hi ha un escut, amb una ala i una mà.