Antiga fàbrica Rius Gatell (Museu del Vermut)
(Reus | Nucli antic - Baix Camp)

Reus - Antiga fàbrica Rius Gatell (Museu del Vermut) (Foto: Albert Esteves, 2024)

Reus - Antiga fàbrica Rius Gatell (Museu del Vermut). Plànol

AutorPere Caselles Tarrats
Situació Carrer Vallroquetes, 7
Edifici de l'any 1918, remodelat el 1928, promogut per Joaquim Oliveres i projectat per Pere Caselles, tal com es veu al plànol que adjuntem. Posteriorment va ser una fàbrica de gorres, regentada per Joan Rius Gatell. Feia funcions de fàbrica, amb espais amplis i ben ventilats i alhora, d'habitatge. És una construcció de maó vist, tret del sòcol, que és de pedra. Consta de planta baixa i pis, amb un pati interior central. És força original la disposició dels balcons, enfonsats entre els pilars, amb una barana de ferro arrodonida. Com a elements ornamentals, hi ha unes impostes amb forma de punta de diamant i relleus en forma de disc flanquejant les obertures.

Actualment és un museu dedicat al vermut, que recull una exposició d’articles relacionats amb aquesta beguda, a més de restaurant i vermuteria.