Escoles Pompeu Fabra
(Reus | Eixamples - Baix Camp)

Reus - Escoles Pompeu Fabra (Foto: Albert Esteves, 2024)

TipusEdifici escolar
AutorPere Caselles Tarrats
Situació Carrer Sardà, 23
Escola projectada per l'arquitecte municipal, Pere Caselles, inaugurada l'any 1928, que va rebre el nom de Grupo Escolar Primo de Rivera, tenint en compte que ens trobàvem en plena dictadura. Comptava amb quatre aules per als nens a la planta baixa i quatre per a nenes al primer pis, amb els accessos i els patis separats per sexes. L'edifici s'estructura simètricament en forma d'H, tot i que, modernament, s'ha ampliat per la part del darrere. La façana principal queda emmarcada per dues ales laterals paral·leles. El llenguatge arquitectònic és plenament classicista. L'acabat és d'estuc, amb especejament horitzontal, i elements ornamentals extrets del repertori neoclàssic, amb un escut d'Espanya al coronament, flanquejat, més avall, pels escuts de Reus i Tarragona.