Casa Esteve Marco
(Reus | Nucli antic - Baix Camp)

Reus - Raval de Santa Anna, 25 (Casa Marco) (Foto: Albert Esteves, 2024)

EstilArt Decó
AutorPere Domènech Roura
Situació Raval de Santa Anna, 25
L'arquitecte Pere Domènech Roura havia substituït al seu pare, Lluís Domènech i Montaner, en la direcció de les obres de l'institut Pere Mata. Aprofitant la seva estada a Reus, Esteve Marco li va demanar el projecte per construir una casa en una parcel·la cantonera, al Raval de Santa Anna. Es va construir l'any 1926.

És un edifici singular, especialment per la solució donada al xamfrà, que es podria considerar molt propera a les fórmules de l'art déco. És una interessant combinació de formes geomètriques, on el cos cilíndric es trenca amb la tribuna poligonal del primer pis, a joc amb el balcó del pis superior, mentre que, al segon pis, apareix un ample balcó perfectament arrodonit. El coronament d'aquest cos cantoner sembla inacabat i, de fet, ho és perquè el projecte preveia, al damunt dels òculs, una ornamentació en forma d'esferes i pinacles que no es va arribar a fer.