Edifici del Banc de Reus
(Reus | Nucli antic - Baix Camp)

Reus - Edifici del Banc de Reus

Reus - Edifici del Banc de Reus (Foto: Albert Esteves, 2024)

Reus - Edifici del Banc de Reus (Foto: Ajuntament de Reus)

Situació Raval de Santa Anna, 22
El Banc de Reus es va fundar l'any 1862. L'any 1877 es va traslladar a aquest sumptuós edifici neoclàssic. Presenta una façana simètrica de marbre, dividida horitzontalment en dos trams separats pel balcó de la planta noble. Els finestrals d'aquesta planta estan rematats amb frontons triangulars. El balcó té una barana de ferro forjat on hi podem veure el caduceu, símbol d'Hermes (o Mercuri), el déu del comerç. Els eixos verticals de les obertures estan flanquejats amb falses pilastres acanalades. Al coronament hi ha una testera amb relleus al·lusius a la ciutat i un rellotge al capdamunt. El Banc de Reus va fer fallida l'any 1931, arrossegat per la del Banc de Catalunya.