Casa Ramon Vilella
(Reus | Nucli antic - Baix Camp)

Reus - Raval de Santa Anna, 10 (Casa Vilella)

Reus - Raval de Santa Anna, 10 (Casa Vilella) (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorPere Caselles Tarrats
Situació Raval de Santa Anna, 10
Ramon Vilella Estivill, casat amb Teresa Macaya Tarrats, de la família propietària de la fàbrica de xocolates Macaya, va adquirir la casa familiar de la seva muller, un edifici de 1842, que va decidir transformar completament, l'any 1925. El que més destaca de la seva façana és la potent tribuna del pis principal, amb columnes de capitells jònics, coronada amb la balustrada del balcó del segon pis. Els plànols preveien que aquesta tribuna havia de tenir dues alçades i també una torratxa, a la cantonada, que no es va arribar a construir. De l'edifici antic es conserva la porta, amb una interessant reixa de ferro forjat, decorada amb símbols hermètics.

Donat que Pere Caselles no podia signar els plànols, per ser l'arquitecte municipal, aquests estan signats per Josep M. Pujol de Barberà.