Casa Sixto Laguna
(Reus | Nucli antic - Baix Camp)

Reus - Carrer Monterols, 15 (Casa Laguna)

Reus - Carrer Monterols, 15 (Casa Laguna) (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorPere Caselles Tarrats
Situació Carrer Monterols, 15
Edifici entre mitgeres projectat per Pere Caselles l'any 1904, a petició del mestre d'escola Sixto Laguna Nieto. És remarcable com Caselles trobava notòries variants en els edificis que dissenyava en aquells mateixos anys. En aquest, en concret, planteja uns acabats de ceràmica espectaculars, una solució que no es dona en cap altre edifici coetani. I el més sorprenent és que són peces treballades amb tècniques ben diverses: trencadís, ceràmica amb relleus o rajoles de sèrie. Totes elles de colors molt vistosos, tot i que domina clarament el blau. Cal esmentar també el disseny de les baranes dels balcons, de ferro forjat, de formes sinuoses.