Cal Ricard Mata
(Reus | Nucli antic - Baix Camp)

Reus - Carrer Casals, 15

Reus - Carrer Casals, 15 (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorPere Caselles Tarrats
Situació Carrer Casals, 15
Casa entre mitgeres, situada en un cul de carrer, promoguda pel metge Ricard Mata i Miarons i projectada, l'any 1909, per Pere Caselles, tot i que els plànols els signa Pau Monguió. És un edifici que es situa entre el modernisme i l'historicisme, el qual es fa present en la pesant barana de pedra del balcó. La façana és molt estreta i, a la planta baixa, hi cap només un gran portal d'arc carpanell. El pis principal ressalta el finestral amb una gran arcada dividida amb muntants verticals i horitzontals, i el pis superior presenta una galeria amb tres finestres d'arc lobulat. L'acabat dels pisos és de maó vist, en contrast amb la pedra artificial que envolta les obertures.