Plaça del General Prim
(Reus | Eixamples - Baix Camp)

Reus - Plaça del General Prim (Foto: Albert Esteves, 2024)

Reus - Plaça del General Prim. Part moderna

Reus - Plaça del General Prim. Part moderna (Foto: Albert Esteves, 2024)

Reus - Plaça del General Prim, amb el desaparegut palau Miró

Reus - Plaça del General Prim, amb el desaparegut palau Miró (Foto: Carles Fargas -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, c1920)

Reus - Plaça del General Prim (Foto: Lluís Marià Vidal -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1900-1910)

Reus - Plaça del General Prim (Foto: Josep Salvany, Fons Salvany-Biblioteca de Catalunya, 1911)

Reus - Plaça del General Prim. Postal antiga

Situació Plaça de Prim
Juntament amb la plaça del Mercadal, és un dels espais centrals de Reus. Compta amb edifici emblemàtics, com el Teatre Fortuny, la casa Beringola, la Llotja de Reus, grans edificis bancaris i diverses botigues emblemàtiques. Dissortadament, el seu edifici més destacat, el Palau Miró, va ser enderrocat l'any 1973 sense que l'ajuntament de l'època fes res per evitar-ho.

El lloc era ocupat antigament per un convent de monges carmelitanes, construït entre 1661 i i 1724. Les monges van ser exclaustrades el 1868, amb la revolució Gloriosa, i l'edifici va ser enderrocat per la Junta Revolucionària. L'any 1880, sota l'impuls de l'alcalde Joan Grau Ferrer, el solar es va ser adquirit per l'ajuntament i es va transformar en l'actual plaça que, ja llavors, va rebre el nom de General Prim. Poc després es va construir el monument dedicat a Prim que centra la plaça.