Banc de Bilbao
(Reus | Eixamples - Baix Camp)

Reus - Hotel Continental, que ocupava el lloc del Banc de Bilbao, 1910

EstilArt Decó
AutorEugenio Pedro Cendoya Oscoz
Situació Plaça de Prim, 10
Edifici construït l'any 1958 al solar on hi havia hagut l’hotel Continental o París Continental, que va tancar l'any 1947. És un edifici d'estil monumentalista, molt influït per l'art déco i l'escola de Chicago, projectat per Eugenio P. Cendoya, autor també de l'edifici del Banc de Bilbao a la plaça de Catalunya de Barcelona.

Té la virtut d'adaptar-se a l'escala de la plaça, i el seu caràcter monumental, de filiació classicista, encaixa prou bé dins l'estil general del conjunt, bàsicament acadèmic, sense renunciar a la modernitat i a una concepció racionalista en la distribució dels espais i en el llenguatge formal.