Casa Ferran de Querol
(Reus | Eixamples - Baix Camp)

Reus - Carrer Llovera, 17 (Casa Querol)

Reus - Carrer Llovera, 17 (Casa Querol) (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorPere Caselles Tarrats
Situació Carrer Llovera, 17
L'any 1901, l'advocat i polític Ferran de Querol i de Bofarull (Reus, 1857 - 1935), hereu del Palau Bofarull, va decidir construir al seu costat un edifici de nova planta, en una estreta parcel·la. La reduïda amplada del solar només permetia una obertura per planta però, tot i així, l'arquitecte Pere Caselles va aconseguir dotar-lo de la sumptuositat que requeria el seu propietari.

És una façana que, globalment, es pot considerar modernista però que, de fet, barreja estils diversos, des de les classicistes columnes acanalades de la planta baixa fins al medievalisme del balcó del primer pis o els esgrafiats neobarrocs del pis superior, on hi podem veure també tres arcs gallonats. La combinació dels acabats de pedra de les part ornamentades amb el to rogenc del parament llis, que imita l'obra vista, li aporta una gran vistositat. És remarcable també la barana de ferro forjat de l'entresòl.