Casa Tomàs Jordi
(Reus | Eixamples - Baix Camp)

Reus - Carrer LLovera, 19-21 (Casa Tomàs Jordi)

Reus - Carrer LLovera, 19-21 (Casa Tomàs Jordi) (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorPere Caselles Tarrats
Situació Carrer Llovera, 19-21
Edifici de l'any 1910 promogut pel notari Tomàs Jordi Espinàs i projectat per l'arquitecte Pere Caselles, tot i que -com era habitual- els plànols els signa Pau Monguió.

És una casa entre mitgeres, on la planta baixa i l'entresòl formen una unitat compositiva, separada dels tres pisos pel balcó corregut del principal. Aquest primer tram és, tot ell, de pedra, amb una delicada ornamentació de temàtica vegetal. La planta baixa està dividida en tres obertures separades per columnes acanalades i l'entresòl presenta una barana de ferro forjat molt treballada. Pel que fa als pisos, tots tres tenen una composició dels balcons diferenciada. Llindes i brancals mostren un magnífic motlluratge floral policrom i el parament llis té un acabat d'estuc que imita un encoixinat de carreus.

Un cartell de pedra ens recorda que, en aquesta casa, abans de la seva reforma, nasqué, l'any 1815, Maria Rosa Molas i Vallvé, coneguda popularment com la mare Molas, fundadora de la congregació de les Germanes de la Consolació.