Casa Romà Sardà
(Reus | Eixamples - Baix Camp)

Reus - Casa Sardà

Reus - Casa Sardà

AutorPere Caselles Tarrats (reforma)
Situació Av. Prat de la Riba, 41
Reforma d'una casa preexistent projectada l'any 1896 per Pere Caselles (els plànols els signa Pau Monguió) a petició del comerciant de vins Romà Sardà Montseny. Consta de planta baixa i dos pisos i, tot i que l'estil manté encara trets eclèctics i medievalistes. Aquests darrers serien encara més notoris si s'hagués fet la barana de pedra que preveien els plànols. L'aparell decoratiu s'expressa gairebé només al pis superior, en el qual no es preveia la sortida a un balcó, actuació que es devia fer amb posterioritat donat que la barana és força diferent a la del primer pis. Destaca l'originalitat de les finestres, amb uns curiosos arquets conopials perfilats amb petxines i, a sota, una barana amb un cercle trevolat.