Casa Joan Cochs
(Reus | Eixamples - Baix Camp)

Reus - Casa Cochs

Reus - Casa Cochs

AutorFrancesc Mitjans Miró
Situació Av. Prat de la Riba, 41A / Pròsper de Bofarull, 3
Edifici promogut l'any 1944 per Joan Cochs, un important empresari exportador de fruits secs, ubicat a un solar que que havia estat del Convent dels Carmelites (antic Hospital de Sant Joan). Va ser projectat per l'arquitecte Francesc Mitjans Miró, famós després per ser un dels autors del Camp Nou i per la seva evolució cap a l'arquitectura racionalista.

Tanmateix, aquest edifici s'inscriu plenament en el denominat noucentisme de postguerra. Mitjans faria servir el mateix esquema en altres obres dels anys 40, com els blocs que va fer al Turó Park de Barcelona. Està dividit horitzontalment en dos trams. D'una banda la planta baixa i el primer pis, amb un encoixinat de pedra, i separats per una cornisa, els tres pisos, fets amb maó vist.Compta amb un vestíbul molt senyorial, amb columnes jòniques i unes originals làmpades, que podem veure també a l'exterior, que simulen un braç subjectant una torxa.