Escoles Prat de la Riba
(Reus | Eixamples - Baix Camp)

Reus - Escoles Prat de la Riba (Foto: Albert Esteves, 2024)

TipusEdifici escolar
AutorPere Caselles Tarrats
Situació Av. Prat de la Riba, 36
Edifici escolar projectat per l'arquitecte municipal, Pere Caselles, l'any 1908. Per diferents raons, la construcció es va anar allargant i no es va poder inaugurar fins l'any 1917.

És un edifici format per diversos cossos estructurats en forma de doble T, una d'elles amb les ales més curtes. El disseny denota la preocupació de Caselles per seguir les noves idees pedagògiques i higienistes: aules espaioses, ben il·luminades i ventilades i patis amb arbrat. Els acabats són plenament modernistes. Domina el maó vist, amb alguns trams de pedra i grans plafons de ceràmica blava i blanca. Són escenes del Nou Testament, obra de Francesc Labarta. Hi ha altres plafons amb decoracions seriades a base de gerros i formes vegetals. La façana principal està presidida per un gran escut d'Espanya sostingut per dos lleons.