Destil·leria Massó
(Reus | Eixamples - Baix Camp)

Reus - Destil·leria Massó

Reus - Destil·leria Massó (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorPere Caselles Tarrats / Núria Salvadó Aragonés, David Tapias Monné (reforma)
Situació Carrer Pròsper de Bofarull, 7-11
Josep Massó i Sendrós (Reus 1877-1961) va fer construir aquest edifici l'any 1920 per ubicar-hi la seva destil·leria de Licors Massó. Va ser projectat per Pere Caselles, tot i que signava els plànols Pau Monguió perquè Caselles era l'arquitecte municipal.

És un edifici aïllat, que ocupa tota una illa de cases. Consta d'una sola planta, rectangular, amb els cantons que donen al carrer axamfranats, i té un pati interior. Té un interior molt espaiós, amb sostres molt alts fets de revoltons de volta catalana, sostinguts per arcades de punt rodó que descansen sobre pilars quadrats. Les façanes són d'aplacat de pedra polida i rústega mentre que els interiors són de maó vist. Té una portada d'arc rebaixat, amb cercles ornamentals i i les inicials del propietari al centre.

Com explica Marc Ferran al seu treball El patrimoni de la indústria del vi i l’aiguardent al Museu de Reus. "sorprèn la varietat de licors que arribaven a oferir (a la destil·leria Massó), des dels més corrents, com l’anís, chartrès, la ratafia o el licor estomacal, passant per licors amb noms tan peregrins com 'Leche de vieja', 'Beso de novia' o 'Cualquiercosa".

Entre 2005 i 2007 es va rehabilitar i dos anys després va ser ampliat, convertit en el Centre d'Art Cal Massó de Reus.