Mercat Central
(Reus | Eixamples - Baix Camp)

TipusMercat
EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorAntoni Sardà Moltó
Situació Av. Prat de la Riba / Carrer Sant Joan
InterèsEspecial interès Interessant
Durant la breu etapa republicana, l'ajuntament va promoure la construcció d'un nou mercat, modern i adaptat a les condicions de salubritat que els nous temps exigien. Per fer-ho es va adquirir el teatre d'estiu, denominat Teatre Circ, que era propietat de l'entitat el Círcol, amb els jardins que l'envoltaven. Va ser projectat, l'any 1934, per l'arquitecte municipal a l'època, Antoni Sardà Moltó que, trencant amb l'estil del seu antecessor, Pere Caselles, combregava amb els postulats del Moviment Modern.

És, per tant, un edifici racionalista, format per una gran nau central i dues laterals, cobertes amb una estructura metàl·lica, amb entrada pels quatre cantons de l'illa. El disseny accentua l'horitzontalitat només trencada per les quatre estretes obertures de la façana principal, la qual s'enfonsa respecte a les laterals generant un porxo.

L'esclat de la guerra va aturar la construcció i les obres no es van poder reprendre fins l'any 1944. Es va inaugurar per la Festa Major de 1949 i s'hi va traslladar tota l'activitat que fins llavors es feia a la plaça del Mercadal, a la plaça del Castell i a les Pescateries Velles. Va ser reformat i modernitzat l'any 1991.