Casa Pere Rull
(Reus | Eixamples - Baix Camp)

Reus - Casa Rull

Reus - Casa Rull. Postal antiga

AutorLluís Domènech Montaner / Joan Figuerola (reforma)
Situació Carrer Sant Joan, 27
Casa modernista encarregada pel notari Pere Rull Trilla (Falset, 1856 - 1921) a Domènech i Montaner, que llavors era a Reus construint l'Institut Pere Mata. Les obres es van dur a terme entre 1900 i 1901. L'edifici respon plenament a l'estil que l'arquitecte emprava en aquella època, un modernisme d'inspiració medievalista que combina la pedra amb el maó vist i es recrea en un repertori escultòric on el coup de fuet es combina amb les flors i el fullatge, i hi afegeix un bon nombre d'elements al·lusius al propietari de la casa. Així, podem veure les inicials PR flanquejant una ploma, un escut amb una espasa i les balances, símbol de la justícia o els lleons o dracs alats de la columna de la cantonada. Una cantonada que adquireix protagonisme pel seu coronament en forma de petit balcó cilíndric del qual emergeix la figura d'un lleó aguantant el llibre de la llei.

L'edifici, que va ser durant uns anys museu municipal i l'arxiu històric, acull actualment la regidoria de cultura de l'ajuntament. L'any 1996 va ser restaurat per l'arquitecte Joan Figuerola.